18.11.2012 

Toyota'nın yeni çekici serisi - BT Movit 

Yeni BT Movit yük taşıyıcı ve çekiciler – her tipte uygulamalarınız için

Toyota İstif Makineleri 3000 kg kapasiteli, her tip sepetleriniz için uygun olan BT Movit çekici ve yük taşıyıcıları sunar.

 

Sipariş toplama ve teker teker ürün istifleme faaliyetlerinde yüksek randıman almak isteyen tüm şirketler çekiciler tarafından çekilen sepetlere yönelmektedirler. Yeni BT Movit çekici serisi de bu önemli alanda çözüm üretmek amacıyla geliştirilmiştir. Toyota markası, bu yeni serinin geniş yelpazesini ve özelliklerini, gücü ve sağlamlığını Frankfurt Havaalanı'ndaki lansmanıyla göstermiştir.

Toyota kendi üretim tesislerinde de çok çeşitli taşıma ve istifleme faaliyetlerinde bulunmasından dolayı yük taşıyıcılarda sipariş üzerine üretim konusunda oldukça tecrübeldir.
Toyota bu tecrübeyi hem üretim sürecinde, hem de sipariş toplama operasyonlarında kullnılacak makineler üretmekte kullanmıştır. BT Movit de dolayısıyla her türlü sepeti taşıyabilme özelliğine sahip bir seriden oluşur.

Her tür sepeti taşıyabilme özelliği
BT Movit serisinin daha yüksek raflara ulaşabilmek için kendinden basamaklı sepetler ve raflı sepetleri içeren versiyonları mevcuttur. Sipariş üzerine üretimde önemli bir nokta ise pek çok yükün aynı anda entegre edilebilmesine olanak sağlayan çekiciye bağlı vagonların kullanımıdır. Böylece tek bir çekiciyle pek çok yük aynı anda çekilebilmekte, dolayısıyla verimlilik artmakta ve maliyetler de düşmektedir.

Pek çok farklı yük tipinin ve daha da farklılık gösterebilmesi potansiyelinin varlığı sebebiyle, yeni BT Movit serisi pek çok çekici tipi sunmaktadır.

İleri düzey çekici dizaynı
BT Movit S-serisi çekici son nesil BT Optio alçak yüzey sipariş toplayıcı ailesinden türemiştir. Güçlü AC motorlar maksimum performans sağlar ve bu özellik sipariş toplama operasyonlarında verimliliği en yukarı seviyeye çıkarmak için tasarlanmış olan ileri düzey sürüş karakteristiğiyle beslenir. 3 tona varan çekiş kapasitesiyle bu makine depo içi yüksek yoğunluktaki çekiş uygulamalarında kullanım için idealdir.

Her türlü çekiş operasyonunun vazgeçilmez unsuru olan insan emeği bu operasyonlarda da geçerlidir. Bu sebepten, BT Movit S Serisi en iyi sürüş özelliklerini sunmak adına Hassas Kullanım konseptiyle donatılmıştır. 

Öncelikle, BT Movit S-serisi alçak basamak opsiyonu ve yeni Hassas Süspansiyon Sistemi (FAS) sistemine sahiptir. Yüzey kaynaklı sarsılmaları en aza indirmeyi amaçlayan FAS, yeni ve farklı bir yol tutuş sistemi sunmaktadır.

BT Movit S-serisi e-man kontrol sistemi ise dokunmatik çalıştırma ve elektronik kullanım kolu sayesinde oldukça esnek ve kolay sürüş sağlayan bir yapıdadır. Bu kullanma kolu opreatörün sürüş pozisyonuna göre ayarlanabilir şekilde tasarlanmıştır. Yaya kullanıma olanak tanıyacak şekilde sağa veya sola hareket ettirilebilir.

Sipariş toplama operasyonlarında etkin yönetim çok önemlidir ve BT Movit S-serisi bu ihtiyaçlara cevap vermek için Hassas Kullanım konseptiyle dizayn edilmiştir. Bu makinelerin ayrıca içinde ve etrafında laptop, scanner ve diğer elektronik aletlerin yerleştirilebileceği opsiyonel BT E-bar gibi birkaç kompartman bulundurur.

Toyota'ya özgü dar şasili modeller
BT Movit içerisinde sadece Toyota'nın sunabildiği bir alternatif de N Serisi'dir. 1 tona kadar çekiş kapasitesi sunabilen bu dar şasili makineler sıradışı manevra kabiliyeti sunarken operasyonlar esnasında da maksimum esneklik sağlarlar. BT Movit N Serisi iki model barındırmaktadır.

Standart model (TSE100) bilinen şekilde bir çekme operasyonu sağlarken, TSE100W'nin tasarımı vagonun neredeyse çekiciye yapışık olarak gitmesini sağlamaktadır. Bu özellik vagona çok kolay erişim imkanı tanıdığı için işi kolaylaştırmakta ve iş akışını hızlandırmaktadır. Ayrıca, bu özellik çekicinin boyunu kısaltmakta ve manevra kabiliyetini artırmaktadır.

Yazdır
İletişim

Fırat Raf ve İstif Makinaları San. Tic. Ltd Şti.

Esenkent Mah. Ülfet Sk. No:20
34776 Ümraniye – İstanbul Türkiye  

Tel  +90 216 590 06 06

Fax +90 216 590 05 80

e-mail:info@firatistif.com.tr